3, 2, 1…Krećemo!

“Morala” je Metaloplastika da odigra 22 utakmice, kako bi ponovo krenula od nule. Ovaj put sa još pet najboljih ekipa u Srbiji, sa najvećim mogućim ulogom. Titula državnog prvaka.

Počinje u subotu, 21. Aprila i taj dugo očekivani plejof u konkurenciji rukometaša. Već u prvom kolu na programu su tri svojevrsna derbija. Reprizu uvodne utakmice sezone, odigraće petostruki prvak Srbije Vojvodina i prošlogodišnji osvajač kupa, Crvena Zvezda. Potom sledi dule dve prvoplasirane ekipe iz regularnog dela SRLS-a, Železničar-Partizan, da bi kolo, pred TV kamerama RTS-a, zatvorili učesni SEHA lige Dinamo iz Pančeva i polufinalista kupa Srbije, šabačka Metaloplastika.

Zdravrstveni bilten u redovima “plavih” je odličan. Cela ekipa spremno dočekuje premijeru u Pančevu. Malo su

 ovu nedelju remetili tehnički problemi u Hali sportova Zorka, ali po rečima Vlada Jordovića, Metaloplastika odlazi u Pančevu da se nadigrava. “Očekuje nas susret sa dobr vođenom i selektiranom ekipom Dinama. Nisu igrali takmičarski rukomet mesec dana, što može da bude prednost i mana. Pokazaće nam to već nekoliko uvodnih kola. Naše ambicije se ne menjaju. Želimo da se a svaku utakmicu dobro pripremimo i damo sve od sebe. Iako imamo nešto kraći roster, siguran sam da nikome neće biti lako sa nama.”

Sličnog mišljenja je i Miloš Mitrovbić, koji je sa Metaloplastikom već “preturio” na desetina plejof utakmica. “Iako smo poslednji obezbedili učešće u doigravanju, smatramo da možemo ravnopravno da se nosimo sa svim ekipama. Očekuje nas uzbudljivo i  teško prvenstvo, gde Metaloplastika nikome neće prepustiti bodove tek tako. pogotov u našoj hali.”

Lepa novost je da će zahvaljujući sjajnoj saradnji RSS-a, sa nacionalnom televizijom, u svakom kolu biti bar po jedan TV  prenos. Takođe, od prvog kola plejofa na svim utakmicama Rukometnog kluba Metaloplastika, biće obezbeđeno praćenje rezultata uživo. Link za utakmicu Dinamo-Metaloplastika, koja se igra u nedelju 22. Aprila je: http://www.evi-sta.rs/LIVE.php?utakmica=40