60 plavo belih godina u gradu rukometa!

Pod motom “60 plavo belih godina u gradu rukometa”, u prisustvu predstavnika svih generacija, Grada Šapca, Rukometnog Saveza Srbije,  brojnih saradnika, poštovalaca i prijatelja, obeležen je veliki i značajan jubilej Rukometnog kluba Metaloplastika. Svečana večera, održana je baš na na dan kluba, 18. Avgusta, a bila je sjajan povod da po prvi put na jednom mestu okupi sve generacije šabačke Metaloplastike, koja je već nekoliko decenija sinonim za rukomet, ne samo u svom, matičnom gradu, koji je kako je to lepo rekao Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca, “prezime” Metaloplastike. 

U interesantnom programu, koji je bio tematski podeljen na šest dekada, poznati šabački novinar i hroničar Metaloplastike Milovan Đenadić, podsetio je prisutne na rezultate koje je klub postizao. Ređali se aplauzi, na pomen onih koji su Metaloplastiku osnovali, pa potom onih koji su je uveli u Prvu ligu, na red su u međuvremenu stigli i prvi trofeji sa kulminacijom i dve titule prvaka Evrope, pa težak period u kojem je klub, opet zahvaljujući ljudima uspeo da opstane, potom period stabilizacije, novo evropsko finale i Kup Srbije. Opstala je Metaloplastika za ovih, njenih 60 godina zahvaljujući ljudima, a upravo njima se i zahvalio predsednik kluba Kosta Greci u svom obraćanju, istakvši da je Metaloplastika uvek bila večita inspiracija, i da je između ostalog zato i drugačija i uspešna.

Rukometni Savez Srbije, uručio je ovom prilikom Rukometnom klubu Metaloplastika specijalno priznanje za sve što je dala rukomentnom sportu za ovih 60 godina. Ovo lepo prizanje krasiće nove prostorije našeg kluba, u Hali Zorka, koje će uskoro biti otvorene. Bilo je lepo na jednom mestu videti sve ljudi koji su za ovih 60 godina bili na ovaj ili onaj način deo Metaloplastikine istorije, bilo kroz golove ili odbrane, bilo kroz nešto drugo. Ipak, na kraju najveći aplauz, pored rođendanske torte dobila je aktuelna ekipa predvođena stručnim štabom, koja je “dobila obavezu” da ovaj, 60. rođendan naše Metaloplastike ukrasi dobrim rezultatima. Još jedno šabačko rukometno veče, kao deo bogate istorije naše Metaloplastike.

U prilogu RTV Šabac pogledajte kako je sve to izgledalo:

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *