Derbi pripao domaćinu: Železničar-Metaloplastika 26:23

Dočekao je Železničar u euforičnom raspoloženju svog prvog pratioca na tabeli plej ofa SRLS-a. Razloga za to je mnogo, ubedljivo prvo mesto u regularnom delu ligaškog takmičenja, osvojen kup i sedam bodova iz prva četiri kola doigravanja.

Stigla je hrabra Metaloplastika u Niš, gde je jedina ove sezone više nego zasluženo pobedila. Stigla da igra rukomet i nadmeće se sa velikim sportskim rivalom. I počelo je kako treba za Šapčane. Nametnula je Metaloplastika tempo koji domaćin nije mogao da prati. Od samog početka pravovremenim pasovima i sigurnom realizacijom stekli su plavi 3-4 gola prednosti. Pokušavale su Nišlije da dostignu prednost Metaloplastike, uglavnom bezuspešno, no kad god je negde “zapelo” vidljivo je bilo već od 15.minuta da sudijski par Stojković-Nikolić svojim greškama usporavao šapčane. Do kraja poluvremena, prvi deo zadatka je ispunjen, domaćin je uspeo da izjednači.

U drugom poluvremenu, slika se nije previše promenila, domaćinu je “obezbeđeno” vođstvo, koje Metaloplastika “nije mogla” da dostigne, tj. kad god bi pokušala, čudnim kriterijumom suđenja ovaj derbi je pretvoren u ono što nije reba da bude.