Derbi za bodove i nadu

Nije sport život, nema utakmica koje su važnije od života, ali sport i život nisu suprostavljeni, oni su saborci, a kako to u praksi izgleda pokazaće najveći rukometni rivali u Srbiji, Metaloplastika i Crvena Zvezda. Nedeljni meč jeste derbi, jeste odmeravanje snaga najstabilnijih članova elite u ovdašnjem rukometu, jeste utakmica ekipa koje se bore za plej of, jeste borba timova koji traže svoje mesto pod suncem plej ofa, ali je i meč na kome se spajaju ljubav prema sportuz, uzbuđenju ove sjajne igre i humanost, ljudskost, filantropija koja leži u srcu svakog čoveka. Timovi u plavim i crveno belim dresovima igraće i za bodove i za malog Matiju Radukića, sugrađanina koji boluje od dve teške bolesti i neophodan mu je novac za lečenje. Kompletan prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen za pomoć malom Matiji, za bitku koju vodi njegov nejak organizam. Jedna ulaznica je 150 dinara, a za taj, priznaćete, sitan novac dobijate uživanje u najvećem derbiju, uživanje u sjajnom rukometu, verovatno neizvesnom meču i najlepši osećaj, toplinu humanosti koja greje srce i dušu. Dođite, dođite sami, dođita sa nekim, dođite sa što više njih.

Sama utakmica ima višestruki značaj za obe ekipe. Ni Metaloplastika, ni Crvena Zvezda nisu briljirale u dosadašnjem toku lige, a bodovni saldo je manji od očekivanog. Kako je ovo poslednji meč u ovoj kalendarskoj godini, niko od takmaca ne želi da novu godinu dočeka u tmurnom raspoloženju i brigama. Sledi pauza pa nema razloga za bilo kakve kalkulacije, odmore, svi će izaći za željom i imperativom da daju i više od maksimuma kako bi ostvarili trijumf. Mi znamo šta želimo i čemu težimo.

-Pobedili smo ih u Kupu, taj meč je pokazatelj kako treba da igramo, ali u nedelju će to biti potpuno drugačiji meč. Oni dolaze željni “osvete” i bodova, ali mi ih dočekujemo bar sa jednakom, ako ne i većom željom. Mi moramo da prekinemo loš niz u Super ligi, moramo da pobedimo i da sačuvamo realne plej of izazove. Svaki aplauz i glas podrške značiće nam mnogo, zato se nadam još jednoj dobroj poseti i podršci kakvu imamo u Šapcu, a ja u ime svih igrača obećavam da ćemo uzvratiti borbenošću i požrtvovanjem – rekao je Marko Došen.

NEDELJA, 17:00 HALA “ZORKA”.

ZA METALOPLASTIKU, ZA SLAVU, ZA MATIJU!!!!!

BUDI TU!!!