Dominacija šabačkih dečaka u kvalifikacijama za državno prvenstvo

Da su svetli dani šabačkog rukometa pred nama pokazuju rezultati tek završenih kvalifikacionih utakmica za državno prvenstvo koje su naši momci na dominantan način rešili u svoju korist.

Kada je u pitanju generacija 2004-2005. godište, u utakmicama koje su igrane u Sportskom centru “Protić,” ostvarene su dve ubedljive pobede.

ORK Mladi Radnik Požarevac – RK Metaloplastika 4:47 (1:27)

Maksimalno skocentrisani smo otvorili meč ne dozvolivši protivniku da učini bilo kakvo iznenađenje. Utakmica u kojoj smo za poluvreme dali dvadeset sedam a primili jedan, pokazuje pravi odnos snaga na terenu.
Za najboljeg igrača izabran je Karić Luka sa datih 6 golova.
Najefikasniji u našem timu bio je Panović Aleksa sa 11 golova i Puretić Vukašin sa 10, Milovanović Filip 7, Karić Luka 6, Pavlović Lazar 4, Grujić Đorđe 3, po dva gola Dukić Dušan i Ćosić Nikola doks u po jedan gol na meču dali Blagojević Uroš i Cvejić Dušan.

RK Metaloplastika – SPD Radnički Kragujevac 42:9 (20:3)

Ista priča ali samo drugi protivnik je ono što bi moglo opisati drugi meč. Padali su golovi jedan za drugim. Spremni i skocentrisani, sa željom da se na protivnika ostavi upečatljiv utisak i da je Šabac bio i biće GRAD RUKOMETA.

Ponovo je za najboljeg pojedinca našeg tima, izabran  Luka Karić koji je postigao 11 golova i ujedno bio najbolji strelac ekipe. Prate ga Puretić Vukašin sa 8, Novaković Strahinja 7, Pavlović Lazar 5, po 3 gola su postigli Ćosić Nikola, Panović Aleksa i Grujić Đorđe. U strelce su se još upisali sa po jednim pogotkom Popović Petar i Dukić Dušan.

RK Metaloplastika – SPD Radnički Kragujevac 42:9 (20:3)
ORK Mladi Radnik Požarevac – RK Sloga Petrovac na Mlavi 16:25 (8:12)
ORK Mladi Radnik Požarevac – RK Metaloplastika 4:47 (1:27)
SPD Radnički Kragujevac – RK Sloga Petrovac na Mlavi 17:26 (10:13)


Paralelno sa utakmicama u SC “Protić” igrane su i kvalifikacije za državno prvenstvo za dečake 2008. godište u hali gimnazije.
Kao i našto stariji drugari i mladi igrači Metaloplastike podignute glave ispratili su svoje vršnjake kući.

RK Metaloplastika – ORK Šamot 65 Aranđelovac 17:5 (11:2)

Sve je rešeno već nakon prvih petnaest minuta igre. Maksimalna ozbiljnost i zalaganje doveli su mlade momke do prednosti od devet golova na poluvremenu 11:2 koje su uspešno sačuvali do samog kraja.
Za najboljeg igrača proglašen je Stojinović Stefan.

RK Omladinac Gornji Milanovac – RK Metaloplastika 14:24 (3:14)

Slično prvoj utakmici, i u drugoj siguran napad i dobra odbrana doveli su naše dečake i do druge pobede u kvalifikacijama. Za najboljeg pojedinca utakmice proglašen je Stanojlović Strahinja.

RK Metaloplastika – ORK Šamot65 Aranđelovac 17:5 (11:2)
RK Omladinac Gornji Milanovac – ORK Mladost Čačak 10:6 (5:2)
RK Omladinac Gornji Milanovac – RK Metaloplastika 14:24 (3:14)
ORK Šamot65 Aranđelovac – ORK Mladost Čačak 15:5 (8:1)

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *