“Dvojka” u Nišu: Železničar-Metaloplastika 22:24

Niš. Gledalaca: 700. Sudije: Marić i Mašić. Sedmerci: ŽE 3 (2); MP 4 (3). Isključenja: ŽE 4, MP 6 minuta.

            METALOPLASTIKA: Vorkapić 2, Trninić, Došen 1, Dakić, Brajović 2, A. Mitrović, Arsić (10 odbrana), Đukić, Jezdimirović, M. Mitrović (kap), Matičić 9, Todorović 1, Milić 4, Gojković 5, Vladisavljević, Trkulja 1.

Nismo mogli zamisliti bolji scenario, ove Februarske subote. Pobeda u Čairu protiv favorizovanog Železničara, odmah na početku drugog dela prvenstva, stigla je iz angažovane odbrane predvođene Darkom Arsićem, i pametnog napada čija je najubojitija oštrica bio Viktor Matičić!

Dvanaest pobeda imao je lider SRLS-a, niški Železničar pred start drugog dela prventsta. Gotovo svih dvanaest uzastopnih pobeda, Nišlije su ubedljivo zabeležile, ne ostavljajući protivnicima ni promil nade da mogu bar do boda. Uostalo, tako je bilo i u Šapcu, u trećem kolu ovogodišnjeg takmičenja u rukometnoj Superligi, kada je Železničar na početku drugog poluvremena potpuno “slomio” Metaloplastiku i zabeležio laganu pobedu.

Jučerašnja utakmica u Hali Čair, nije ličila na scenario koji smo gledali u prvom delu prvenstva, pogotovo kada je lider i favorit u pitanju. Od početka igralo se tvrdo, angažovana odbrana Metaloplastika, posebno je prednjačila, a Darko Arsić već na početku samo potvrdio da će biti velika uzdanica trenera Jordovića. No, posle nekoliko grešaka, domaćin je ipak uspeo da na poluvreme ode sa dva gola prednosti, 10:9, a potom na početku drugog dela, stigne i do najvećih +3, 13:10. Učvrstio je tada Arsić svojim odbranama  pokretljivu šabačku zonu kojom je komandovao  Nemanja Gojković, a Viktor Matičić počeo da se “isplaćuje” već na prvom gostovanju, svojim golovima. Pratili su ga već pomenuti Nemanja Gojković i mladi Milan Milić, koji je nastavio sa dobrim partijama.

Preokrenuli su Šapčani u potpunosti utakmicu, i u 50. minutu došli do tri gola prednosti, 18:21. Igralo se od tada gol za gol, imali su domaćini u poslednjem minutu napad za izjednačenje, no ponovo je odbrana bila na visini zadatka. U narednom napadu, “plavi”, koji su ovu utakmicu igrali u belim dresovima, samo su potvrdili važnu pobedu na teškom gostovanju. Sve u svemu, potpuno zaslužena pobeda Metaloplastike, koja ima veliki značaj za mladu ekipu, kako u borbi za Play Off, tako i na psihološkom planu. Osim Arsića, koji je sa 10 odbrana doprineo pobedi, efikasnošću su se istakli Viktor Matičić sa 9, Nemanja Gojković sa 5 i Milan Milić sa 4 gola.

Sledeću utakmicu, Metaloplastika igra u Hali Zorka, protiv ekipe Požarevca, u subotu, 17. Februara.