HEROJ VOJA!

Požarevac. Gledalaca: 200. Sudije: Stojković i Nikolić. Sedmerci: Požarevac 2 (2), MP 5 (2). Isključenja: Požarevac 4, MP 10 minuta.

            METALOPLASTIKA: Vorkapić 1, Pisarić, Srdanović 1, Došen, Marinković, Dakić, Brajović 6, Đukić, Jezdimirović, Mitrović (kap) 1, Puljizović 8 (2), Milić, Vladisavljević, Trkulja 4, Milovanović 6, Kljajić

Delovalo je da će još jednom bodovi izmaći iz naših ruku, miris poraza osećao 70-ak sekundi pre kraja derbija u Požarevcu. Domaći su imali prednost 26:25, igrali kao u transu, dok se naš napad nije odvijao prema planovima. Arbitri su držali ruku vidoko u vazduhu, pasivni napad je pretio svake sekunde, svi su strepeli od zvižduka kada je lopta došla do Voje Brajovića udaljenog deset metara od gola, usledio je “rafal” za izjednačenje. Ušlo se u poslednji minut, napad su imali Požarevljani, ipak Čavaljuga, kapiten domaćih šutira preko gola Vladisavljevića ostavljajući nama poslednji napad. Trener Jordović poziva tajm aut, a potom 14 sekundi pre kraja, još jednom Brajović se podiže i šutira u svom stilu za prednost 27:26. U preostalom vremenu Požarevljani nisu ugrozili našu mrežu i ostvarena je velika pobeda.

Finiš opisan u prethodnim redovima mogao se naslutiti s obzirom na razvoj meča. Iako poseta nije bila velika, utakmice poput nedeljne su dobra prilika da se rukomet zavoli. Počeli smo fantastično, poveli sa 3:0, ali se iskusan i vrlo kvalitetan domaćin brzo vratio čime je počela neizvesnost koja je potrajala do samog kraja. Uglavnom je Metaloplastika vodila, a domaći su sustizali. Prvo poluvreme je retko nosilo prednost veću od dva gola, dok u nastavku su, najpre gosti, a potom i domaći najviše mogli samo do minimalnog vođstva. U ritmu gol za gol igralo se do već pomenute završnice.

Vredna dva boda, ne samo za veći saldo, već i povratak samopouzdanja pred gostovanje Sloge.