I dalje bez poraza kući, nemoćan i Ub

Još jedno uspešno rukometno veče i pobeda za kraj ligaškog dela prvenstva u hali Zorka, koja ove godine ne zna za poraz. Ovoga puta nadigrana je ekipa Uba.


Poprilično neizvesno i uzbudljivo prvo poluvreme. Imali su gosti dobar period u prvih trideset minuta. Bolje su otvorili utakmicu i na samom startu poveli sa 3:0. Brzo su plavi uspeli da uhvate rezultatski priključak i u sedmom minutu došli do prve prednosti 6:5. Od tog minuta na izmenično su se ekipe smenjivale u vođstvu da bi naši momci u devetnaestom minutu poveli 12:11. I upravo tada kreće dominacija plavih. Iz minuta u minut povećavala se prednost i na odmor odlazimo sa četiri gola prednosti a na semaforu je stajalo 19:15 za naše momke.


Drugo poluvreme sve je bilo u plavo-beloj boji. Kako je vreme odmicalo tako se i prednost povećavala. Odbrana na vrhuncu zadatka, Arsić standardan a Pavković fenomenalan. Ceo tim je igrao kao jedan, bez greške. Svi su dali svoj doprinos, ali ovoga puta svoju pravu priliku su dočekali mladi igrači. Verovao je šef stručnog štaba plavih Vladan Matić u njih a oni su to poverenje na najbolji mogući način opravdali.
Teško je bilo izdvojiti ko je najbolji na terenu, ali za nijansu bolji od ostalih po mišljenju trenera oba tima, bio je Brana Mirković koji je utakmicu završio sa 6 golova.
Na kraju zasluženo dolazimo do novih bodova u Super rukometnoj ligi.

Metaloplastika Elixir – Ub 34:25 (19:15)

Metaloplastika Elixir:
Brana Mirković 6, Milija Papović 6, Igor Milovanović 4, Domagoj Alilović 3, Vukašin Pavlović 3, Milan Dakić 3, Filip Milovanović 2, Aljoša Damjanović 2, Uroš Simić 2, Mirian Gavashelishvili 1, Uroš Pavlović 1, Kosta Petrović 1, Darko Arsić 12 odbrana (41 minut na terenu) i Filip Pavković 9 odbrana (19 minuta)

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *