“Jordin poker”: Metaloplastika – Spartak Vojput 21:17

 

Šabac. Gledalaca: 550. Sudije: Stojković i Nikolić. Sedmerci:  MP 3 (3); SP 4(3). Isključenja: MP 8 minuta; SP 4 minuta.

METALOPLASTIKA: Vorkapić 2, Trninić, Pisarić, Došen, Dakić 3, Brajović 4, Arsić (10 odbrana), Đukić, Jezdimirović, M. Mitrović (kap), Matičić 5, Todorović, Milić 3, Gojković 3, Vladisavljević, Trkulja 1.

Kada je Vladan Jordović već 3. Januara okupio “plave”, posle jedne neubedljive sezone iz koje će se valjda pamtiti samo novi dresovi, niko nije očekivao da ćemo samo dva meseca kasnije pisati o Metaloplastici kao svetloj tački rukometne Srbije, koju baš ovih dana ponovo potresaju skandali.

 

Redom su pred momcima, u tim istim novim dresovima sa početka teksta, padali Železničar, Požarevac, Sloga i danas Spartak. U jednoj pravoj prvenstvenoj utakmici, ponovo je Metaloplastika uspela da već na početku nametne svoj tempo i u utakmici sa malo golova trijumfuje. Igra Vojislav Brajović svoju najbolju odbrambenu sezonu u karijeri, a prate ga i Trninić, Gojković i Trkulja. Činilo se i danas ljubiteljima rukometa koji su došli da podrže Metaloplastiku, da su “plavi” napravili više prekida nego za celu polu sezonu. Kada se na to doda da je Arsić zaustavio neke važne šuteve, jasno je zašto je već na poluvremenu bilo 12:7 za domaćina. Kombinovao je trener gostiju, Slaviša Laković, ali “karte” su i večeras bile na Jordovićevoj strani. Uz “štihove” Matičić, Gojkovića i Brajovića, danas je gostima “prodao” Dakića i Milića, koji su sa po tri gola doprineli pobedi Metaloplastike. Briljirao je Arsić na golu i na kraju zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

 

Sve u svemu, zaslužena pobeda Metaloplastike. Četvrta u nizu, za peto mesto i upozorenje Obiliću da im u subotu u goste stiže rival željan pobede i osvete za poraz u prvom delu prvenstva.

Vladan Jordović, sa svojim špilom karata, čeka “pet istih”.