JOŠ JEDNO TEŠKO VEČE

RK “RUDAR” – RK “METALOPLASTIKA” 29:24 (16:13)

Kostolac. Gledalaca: 700. Sudije: Kovač (K. Mitrovica) i Milosavljević (Zvečane). Sedmerci: Rudar 3 (3); MP 3 (2). Isključenja: Rudar 10, MP 6 minuta.            METALOPLASTIKA: Vladisavljević, Bomaštar, Kljajić, Vorkapić 1, Pisarić, Srdanović, Došen 1, Marinović 6, Brajović 5, Đukić 2, Jezdimirović, Mitrović, Puljizović 3, Milić, Trkulja 2, Milovanović 4

Tako je, kako je, ali sada moramo pokazati snagu, kada je najteže podići se i ovu tešku kalendarsku godinu privesti kraju na pravi način. Poraženi smo u Kostolcu, terenu koji je, već po tradiciji težak za nas. Meš protiv Rudara smo samo počeli dobro, a potom se, kao i nebrojeno puta protiv nas ove sezone,  razbranio golman domaćih Budović koji je meč usmerio “kolosekom” koji su želeli domaćini. Već sredinom poluvremena su vodili sa tri gola razlike, prednost koju su praktično održavali do ulaska u poslednji kvartal utakmice, gde prave dodatna dva gola razlike i rešavaju meč. Poneseni odbranama svog čuvara mreže, u napadu su se istakli Tica i Milošević. U dresu Metaloplastike Brajović je pokušavao da tim desetkovan povredama vrati u meč, po efikasnosti su ga sledili Marinović i Milovanović, no sve to nije bilo dovoljno da se raspoložen i motivisan domaćin ugrozi.

Kada se pretrpi poraz, odnosno pretrpe porazi, pred timom su dve opcije. Može se lamentirati nad porazima, skrivati se iza letargije stvarajući sve preduslove da situacija bude sve lošija ili raditi više i bolje nego ranije, analizirati probleme do najsitnijih detalja, kako bi preokrenuli stanje. Kroz šest dana dolazi nam Crvena Zvezda u Kupu, potom putujemo Mokroj Gori, a potom nam ponovo dolazi Zvezda, ovaj put u prvenstvu. Igrači i stručni štab su odabrali opciju dva, nadamo se da će naši navijači, kao i uvek, biti podrška. IDEMO PLAVI!!!!