Metaloplastika u Nišu: Nadamo se!

Posle nešto više od mesec dana, ovog vikenda se nastavlja takmičenje u SRLS. Ovog proleća, do kraja ligaškog dela ostalo je još devet kola. Devet kola nade za trenera Jordovića i renoviranu Metaloplastiku da mogu u play off. Utisci iz prvog dela sezone i tabela kažu da šansa postoji, ali da mnogo toga mora da se promeni.

Odigraće Metaloplastika pet utakmica na strani, i četiri kod kuće, a prvih nekoliko uvodnih kola, sigurno će iskristalisati sliku o realnim dometima naše ekipe. Posle uvodnog gostovanja u Nišu, u Šabac dolaze Požarevac i Jugović,  ekipe sa začelja superligaškog karavana, dok između tih susreta gostujemo direktnim konkurentima za visok plasman, Slogi i Obiliću, koji u drugi deo prvenstva ulaze oslabljeni. Baš ti susreti daće odgovor na pitanje ko će uz SEHA ligaše, Vojvodinu i Dinamo, i uz već viđene Nišlije u doigravanje za prvaka.

Foto: Glas Podrinja

Povratnik među “plave”, golman Darko Arsić, veruje da je susret sa liderom prvenstva, u subotu, 10. Februara u Nišu, idealan za “promenu kursa”: “U Nišu ćemo biti neopterećeni, ukoliko nametnemo svoj stil i dobru odbranu, verujem da možemo do bodova.” Biće to dobra prilika da se Metaloplastika revanšira starom rivalu, popularnoj niškoj “dizelki”, za poraz u prvom delu prvenstva na domaćem terenu.

“U odnosu na prvi susret, u našem timu je pet novih igrača, posedujemo određeni kvalitet, koji nismo imali u prvom delu. Mladi igrači su u pripremnom periodu i utakmicama imali neke dobre segmente i očekujem da to prenesemo i u utakmicu sa ekipom Železničara”. Nadamo se najboljem., rekao je trener Jordović

Zdravstveni bilten nije idealan, pa su nastupi kapitena Mitrovića i Vojislava Brajovića pod znakom pitanja.

Utakmica Železničar-Metaloplastika, igra se u subotu sa početkom u 18:30.

Srećno plavi!