NEOPHODAN ODMOR

RK „METALOPLASTIKA“ – RK „CRVENA ZVEZDA“ 30:34 (15:17)

Hala „Zorka“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Stojković (Niš) i Nikolić (Leskovac). Sedmerci: MP 4 (3); CZ 5 (4). Isključenja: MP 8, CZ 12 minuta.

METALOPLASTIKA: Vorkapić 8, Pisarić 1, Srdanović, Došen, Marinović, Brajović, Đukić 5, Jezdimirović 1, Mitrović 3, Puljizović 3, Milić, Vladisavljević (6 odbrana, 1 sedmerac), Bomaštar, Trkulja 5, Milovanović 3, Kljajić (3 odbrane).

 

Pre početka utakmice sve je ukazivalo da smo spremni da velikom rivalu posle samo desetak dana nanesemo još jedan poraz i tako završimo prvi deo sezone Teško je posle lošeg početka protiv jake ekipe uopšte doći u priliku da se izbegne poraz. Nažalost, osetili smo to večeras, ne prvi put. Bilo je potrebno vreme da se “probudimo”, a to su gosti znali da iskoriste i stvore veliku prednost. Usledio je potom znatno bolji nastup naše ekipe, no previše energije je neophodno da se nadoknadi zaostatak, a opet da ostane dovoljno za neizvestan finiš. Bili smo blizu, zaslužili priliku da izjednačimo. Prišli smo na minus dva na odmoru, a potom u nastavku čak četiri puta imali šansu za potpuno poravnje. Nedostatak koncentracije i sreće odneo je sve prilike, a psihološki teret praćen serijom poraza i umorom postao je preveliki. Meč je bio izgubljen.

 

Ne idemo zadovoljni na pauzu, realno smo se nadali boljem učinku od 10 bodova, ali kada je teško, odmor je neophodan. Pred nama je mesec i po dana da se presaberemo, osvežimo i na proleće pokažemo koliko možemo, u kontinuitetu.