Plavi pobedili: Metaloplastika-Partizan 25:21

Četvrti put ove sezone sastali su se Partizan i Metaloplastika. Nakon dve pobede crno belih u regularnom delu SRLS-a, odnosno pobede Metaloplastike u Kupu Srbije, na red je došao prvi ovosezonski plejof okršaj. Kao i u prva tri meča, viđen je dobar i uzbudljiv rukomet. Karte su između dva trenera već odavno “otvorene”, tako da je samo bilo pitanje, ko će imati bolju inspiraciju. 

Počeo je Partizan nešto sigurnije, lakše su dolazili do golova, dok se Metaloplastika na drugoj strani mučila u napadu, pa je osim uvodnog gola Borivoja Đukića do 15. minuta samo još jednom preko sedmerca stigla do gola. Tek tada, ulaskom mladom Milana Milića uspeli su plavi da nađu put do gola. Milić je sa 4 uzastopna gola, držao priključak i nije dozvolio Partizanu, predvođenim iskusnim Butulijom, da se odlepi, pa se odmor otilo sa prihvatljivih 11:13 za Partizan.

U drugom poluvremenu zaigrala je Metaloplastika dosta sigurnije. Glavne uloge na oba dela terena preuzeli su Goran Trkulja i Marko Trninić koji su prvo dobrom odbranom, a potom i lepim golovima u potpunosti razoružali crno bele i doneli preokre. Povela je Metaloplastika u 40. minutu sa dva gola razlike, a do kraja Partizan nije imao snage za preokret, pa su plavi relativno lako sačuvali, a na kraju i uvećali prednost, za zasluženih 25:21 na kraju, i za treće mesto posle dva kola plejofa.

Metaloplastiku oč

ekuje gostovanje u Novom Sadu, aktuelnom šampionu Vojvodini, koja je u prva dva kola osvojila samo jedan bod. Biće ovo prvi susret ove dve ekipe u ovoj takmičarskoj sezoni.Nekoliko godina Metaloplastika nije pobedila u Novom Sadu. Može li sada? Nedelja, Slana bara, 18 časova, uz direktan TV prenos na RTV1.