“PLAVI” VEĆ NA TERENU…

Četvrtog dana Nove godine, “plavi” su se već na terenu. Igrači i stručni štab iskoristili su desetodnevnu pauzu posle još jedne turbulentne polu sezone da napune baterije, i da nadamo se “okrenu” ovu sezonu u smeru koji svi želimo. Podsetićemo da se posle 13. kola superligaškog karavana, nalazimo na 8. mestu sa, za naše ambicije, skromnih 10 bodova. Porazi u Kaću i čak tri put na domaćem terenu, odvojili su nas od cilja zvanog plej of. Nije još sve izgubljeno, liga je izjednačena i ukoliko načinimo podvig u preostalih 9 kola, možemo se nadati novim superligaškim utakmicama u borbi za najviši plasman. Sa druge strane, u Kupu ide sve po planu. Ubedljivo smo savladali večite rivale Partizan i Crvenu Zvezdu, i kao domaćini očekujemo Rudar iz Kostolca u finalu grupe Centar, kao poslednji filter pred finalni turnir Kupa Srbije, gde je u dve utakmice sve moguće. Individualni učinak igrača je bio na nivou timskog rezultata, pa nećemo nikoga posebno isticati.

Posle nekoliko uvodnih treninga u našoj dvorani, ekipa se seli u Soko Banju, koja će nam biti baza naredne sedmice. Naokon toga, preostale dve nedelje do početka prvenstvene trke i gostovanja lideru u Nišu, trener Jordović iskoristiće da dodatno uigra ekipu, kroz treninge i prijateljske utakmice.

Zdravstveni bilten je konačno dobar. Dakić se skoro potpuno oporavio od povrede, i vrlo brzo će biti u trenažnom procesu. Nedostaje jedino Vukašin Vorkapić, koji se trenutno sa A reprezentacijom priprema za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, koje počinje 12. Januara.

Paralelno sa pripremama za nastavak sezone, uprava kluba radi i na dovođenju igrača. U ovom prelaznom roku treba očekivati nekoliko novih lica. Kada su u pitanju odlasci, očekuje se takođe da neko od igrača napusti klub.