Počelo je. Od Segedina do Valjeva!

Nakon, kako kažu neki od iskusnijih prvotimaca, najtežih i najzanimljivijih priprema ikada, nakon sedam dana u Soko Banji, punih dobrog rada i intenziteta, ali i sjajnih uslova za rad i smeštaj sportista, naša ekipa počela je sa serijom prijateljskih utakmica.

Prvo, pa muško! Ova stara srpska izreka u potpunosti odslikava raspored pripremnih utakmica Metaloplastike, u ovoj zimskoj pauzi između dva dela prvenstva.

Foto: facebook.com/pickszeged/

Jasna je namera sportskog sektora da ekipu stavi na najveća moguća iskušenja, i da u susretu sa jakim protivnicima vidimo gde smo, na čemu treba da radimo, kao i da mladi igrači stiču neophodno iskustvo. Tako smo se pred kraj treće nedelje rada u ovoj godini obreli u “komšiluku” gde smo odmerili snage sa redovnim učesnikom Lige Šampiona, ekipom Mol Pik Segedina. Rezultatski, domaćini su u potpunosti nadvisili našu ekipu, 41:29, ali raduju periodu dobre igre “plavih” koji su ovu utakmicu igrali u beloj opremi. Pojedinačno, u napadu su najviše pružili Vorkapić sa sedam, Brajović i novajlija Gojkovića sa po četiri gola. Druga dva pojačanja, takođe su postigla svoje prve golove u dresu Metaloplastike, Viktor Matičić je nagovestio mirnu ruku sa “penala” uz 2 od 2, dok je mladi Mitrović jednom savladao golmana domaće ekipe.

Nema previše odmora za naše prvotimce, već u utorak, 23. Januara u Šabac stiže učesnik SEHA lige Dinamo iz Pančeva. Utakmica u Hali Zorka igra se u terminu od 17:30. Nakon toga sledi četvrti meč ove sezone sa “večitim rivalom”, ekipom Crvene Zvezde, ponovo na domaćem terenu, u četvrtak, 25. Januara sa početom u 18 časova. Biće ovo dobra prilika našim igračima za nove ispite, a našim navijačima da gledaju dobar rukomet.

Nakon ove mini serije, sledi još jedna, tradicionalni Gužvin Memorijal u Valjevu, prvog vikenda Februara, kao generalna proba za nastavak prvenstva.