Preminuo Zlatko Portner

Sa tugom i bolom obaveštavamo sportsku javnost da je sinoć prestalo da kuca srce  našeg bivšeg igrača i velikog prijatelja, Zlatka Portnera.
Zlatko Portner (16.1.1962.-22.9.2020.)

Zlatko je rođen u Hrtkovcima 1962. godine, gde je i započeo svoju karijeru, iz Sloge odlazi u Crvenku da bi od 1982. godine bio član naše Metaloplastike sa kojom je se dva puta domogao vrha Evrope. Posle sedam godina provedenih u plavo-belom taboru svoju uspešnu rukometnu karijeru nastavlja u Barseloni koja sa njim po prvi put osvaja Kup šampiona 1991. godine. Karijeru je nastavio u francuskom Veniseu. Zadnje godine svoje karijere proveo je u Bernu i Zofingenu u Švajcarskoj. Nakon Zofingena se vratio u Bern u kojem je završio igračku karijeru i započeo svoju trenersku karijeru, vodeći brojne klubove u Švajcarskoj.

Kao član rukometne reprezendacije Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1986. godine u Švajcarskoj i bronzanu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, dok je na Svetskom prvenstvu 1990. stigao do četvrtog mesta.

Komemoracija našem Zlatku održaće se u petak 25. 9. u 11 časova u sali “Kulturnog centra” Šabac. Preventivne mere nalažu obavezno nošenje maski!
Sahrana je 25. 9. u 15 časova u Hrtkovcima!

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *