Prvi “MEDIA DAY”: I zvanično spremni!

U subotu krećemo, a ako atmosferu koju smo osetili danas tokom oficijalnog slikanja i druženja sa medijima budemo preneli na parket i čuvali je do kraja sezone, apsolutno ne treba sumnjati da nas čeka mnogo “plave radosti” tokom jeseni, zime i proleća.

Mnogo smeha, dobre atmosfere,  novih brojeva na dresu i “prozivanja”, a sve  u cilju da se javnosti igrači predstave baš onako kako to rade velii klubovi širom Evrope. Tako je izgledao današnji foto šuting u Hali Zorka. Led je probio jedan od iskusnijih, Vojislav Brajović. A onda su na “modnoj pisti” redom pozirali ostali igrači u novim dresovima, koji zaista izgledaju svetski.  I domaća i gostujuća garnitura. A tek da vidite golmane…

Pripreme su okončane, u subotu nam dolazi “Mokra Gora”, a iako je taktika našeg kluba da igramo meč po meč, u svaki ulazimo jednakih ambicija, uz maksimalno poštovanje rivala, ciljamo plej of i slobodno maštamo o dobroj sezoni. Trudili su se momci, radili posvećeno i verujemo da će se to pokazati na parketu. Mi verujemo srcem, ali mnogo je važnije što u to veruje i naš trener Vladan Jordović.

– Odlične pripreme. Prezadovoljan sam zalaganjem mojih igrača, impresioniran posvećenošću koju su demonstrirali na svakom treningu. Svi mi želimo uspeh i pobede u sportu, ali oni su shvatili da je preduslov svega naporan i marljiv rad. Odlučili smo se za kombinaciju mladosti i iskustva u ekipi, a mislim da smo savršeno uklopili. Iskusni igrači su shvatili svoju ulogu, mladi razumeli šta treba da uče od iskusnijih, na čemu da se baziraju. Uostalom, rezultati na pripremama pokazuju da smo radili dobro. Naravno, moramo pokazati u prvenstvu vrednost, ali ja sam optimista i mislim da možemo mnogo. Nećemo da dajemo velika obećanja, već realna, a svaki atom snage ćemo utrošiti ne da ih ispunimo, već i da ih prevaziđemo – rekao je popularni “Jorda”.

Posebno je važno što je čitav tim na raspolaganju i da su povrede kojih je bilo tokom priprema, zalečene, te je zdravstveni bilten dobar.

-Bilo je nezgoda, ne znam kako bi ih drugačije opisao, povreda na treningu nastalih u žaru borbe, ali važno je da je to sve zalečeno i da nema nekoga od koga se ne može očekivati i tražiti maksimum – dodaje Jordović.

Kapitena očekuje nova sezona u dresu sa najdražim grbom. Nije se mnogo radovao prethodne sezone, te se nada da će ova koja sledi biti više nalik onoj trofejnoj 2015/16.

-Nismo bili dobri prethodne sezone, to su pokazali rezultati. Atmosfera je uvek dobra, ali nismo na parketu bili pravi i te greške više ne smemo ponoviti. Ima nas starosedelaca, ali i dosta novajlija, ali kao kapiten moram da pohvalim sve. Mnogi su se tek upoznali, ali dva meseca su bila sasvim dovoljna da postanemo velika porodica, da sa osmesima dolazimo na trening i odlazimo kući. Nadam se da ćemo srećni odlaziti posle utakmice, a to se dešava samo kada se ostvare dobri rezultati. Uveren sam da u gradu rukometa podrška publike neće izostati, a mi ćemo učini apsolutno sve da se odušimo svakom navijaču i da se zajedno radujemo. Prvo plej of, a kada to obezbedimo, sigurno nećemo u doigravanje ići bez ambicija, ali o tom po tom – ističe naš kapiten Miloš Mitrović

Subota, 18:30, SUPER LIGA POČINJE, HALA “ZORKA” VAS ČEKA.