Prvo prolazno vreme: PET KOLA KROZ BROJKE

Super liga polako napušta početnu fazu i zalazimo u onaj deo koji nazivamo središnjicom polusezone. Granica je pauza koja sledi ovog vikenda kada superligaši ne igraju usled obaveza reprezentacija u EHF nedelji. Svaki odmor prilika je za sabiranje utisaka u dosadašnjem delu prvenstva i mali statistički osvrt na učinak našeg kluba i igrača u prvih pet kola.

Najvažniji je odnos pobeda i poraza. U pet duela izabranici trenera Vladana Jordovića ostvarili su tri pobede i dva poraza, a ono što raduje da su dva uzastopna trijumfa ostvarena baš pred pauzu, te ćemo u nastavak ući u pobedničkom raspoloženju. Posle početne pobede nad Mokrom Gorom usledile su utakmice protiv, objektivno, najboljih ekipa Super lige, Crvene Zvezde i niškog Železničara gde smo morali da učimo na greškama i pružimo ruku, u tih 60 minuta, boljim rivalima. Ipak, koncentracija u neizvesnom finišu u Požarevcu i uglavnom dobar nastup protiv jake Požege donele su nam pobede, pozitivan odnos i povratak samopouzdanja kod prvotimaca. Nastavak sezone očekujemo sa šeste pozicije, odnosno na deobi četvrtog, petog i šestog mesta.

Kada posmatramo učinak odbrane i napada, brojke pokazuju da smo u ofanzivi uspešniji. Postigli smo, u pet utakmica 129 golova, nešto manje od 26 po utakmici, što je četvrti učinak u ligi. Efikasniji od nas su samo Železničar, Sloga i Partizan. Odbrana je dopustila 130 golova, tačno 26 po utakmici, a to je deveti učinak Super lige.

 

Pojedinačno, golovima su se najviše istakli Voja Brajović koji je mrežu rivala tresao 25 puta, Puljizović je preciznost iskazao 21 put, Milovanović je strelac 20 golova, Vorkapićevo ime u listi strelaca našlo se 17, a Trkuljino 16 puta. Ni Metaloplastika, ni njeni rivali nisu se istakli kada je učinak sa linije sedmerca u pitanju. U 19 pokušaja, mi smo postigli 11 pogodaka, isto koliko smo i primili uz jedan pokušaj manje naših rivala. Ukoliko su minuti na mestu za isključenja merilo grubosti, do sada su naši protivnici znatno grublji od nas. Na pet prvenstvenih kola “plavi” su sakupili 42 minuta, više od 8 po utakmici, a naši rivali čak 58, gotovo 12 po jednom duelu.

Za sada smo najgledanija domaća ekipa, a da bi to i ostali potrebna nam je Vaša pomoć.

Statistika govori mnogo, a opet ne govori ništa, pišu se rezultati. Sada sledi okršaj protiv Spartaka u Subotici.