REALNO DERBI!

Ko bi pre samo nekoliko sezona mogao pretpostaviti da će meč Metaloplastike i Obilića biti jedan od derbija kola Super lige? Verovatno niko, ali je sada to činjenica i realnost. U subotu nam u goste dolazi najprijatnije iznenađenje lige, novajlija koji je pretrpeo samo jedan poraz i to minimalni u Subotici, a na kontu ima isto bodova koliko i naša ekipa. Zato što su tek pristigli iz nižeg ranga smatraju se iznenađenjem, no”vitezovi” su svakako sada u grupi favorita za plej of, a doigravanje za titulu pri trenutno formi je realnost Beograđana. Trener Vladan Jordović ukazivao je na Obilić kao vrlo neugodnu ekipu još pred sam start šampionata i sada upozorava na maksimalnu opreznost.

 

– Ljudi koji manje prate mogu biti začuđeni, ali ako poznajete igrače koji nose dres Obilića, a ja ih poznajem iz mlađih reprezentativnih kategorija, znaju kakvim potencijalom raspolažu. Velika je prednost biti tim iz Beograda. Većini talentovanih rukometaša rukomet nije prvi izbor, profesionalno angažovanje od koga žive. Kada dođe vreme za studije, odlaze u velike centre, posebno u Beograd, gde se priključuju nekom od klubova iz prestonice. Kada steknu diplomu, nalaze posao u Beogradu ili ostaju u rukometu u klubovima gde su nastupali tokom studija. Na drugoj strani, ekipe iz Beograda odlično sarađuju, veliki broj kvalitetnih igrača ne mogu naći mesto u prvoj postavi najjačih timova, te odlaze u druge klubove. “Obilić” je napravio odličnu selekciju., nekoliko sezona igra u istom sastavu, a konkurenciju su sada pojačali Ćorović, iskusni Ivošević, Ćirić, seniorski reprezentativac koji je blizu mesta u selekciji koja će igrati na Evropskom u Hrvatskoj. Tu je sjajni Živković, a i jedan bivši “plastičar”, iz mlađih kategorija, Teodorović. Biće jako težak meč, nema potrebe na sve rečeno nadovezivati motivaciju koju kod rivala budi ime naše Metaloplastike – ističe trener Vladan Jordović.

Jeste “Obilić” u dobroj formi, no na tom polju sada smo mi na vrhu. Samopouzdanje nikada nije bilo nisko kod nas, a sada probija sve granice. Ne štede nas povrede, pehovi, a opet imamo niz od tri trijumfa, od čega dva na teškim gostovanjima. Poslednji u Subotici.

– Muče nas povrede i virusi, ali zato sam još ponosniji na tim i rezultate koje postižemo. Protiv Sloge se teško povredio Trkulja, nezgodna povreda gde nema prognoze koliko mora pauzirati. U Subotici smo ostali samo sa jednim pivotmenom Došenom, te smo reaktivirali Milutina Šila Dragićevića koji je još jednom demonstrirao ljubav prema svojoj Metaloplastici. Igralo je još nekoliko “rovitih” igrača i opet smo pobedili velikog rivala. Nisam zadovoljan startom, ni samom završnicom, no odličnih 40 minuta između prvih i poslednjih deset donelo nam je bodove. Realno je da je trijumf bio veći od minimalnog, ali ne mari. Sada mislimo samo o Obiliću i samo o pobedi! – dodaje “Jorda”.

Biće to lep meč, biće okršaj jakih ekipa, biće to uživanje za sve rukometne sladokusce. Budite uz nas da bi uživali u još jednoj pobedi!!!

JAKI SMO, A SA VAMA NESAVLADIVI !!!!!!!

            SUBOTA, 18:30, NARAVNO, HALA “ZORKA”!!!