Rukometni svet oprašta se od još jednog velikog imena

Danas u prepodnevnim časovima napustio je jedan od najboljih levih krila svih vremena. Napustio nas je nosioc Olimpijske medalje iz Minhena 1972. godine. Napustio nas je uvek naš, nadaleko poznati čika Pera.

Petar Fajfrić je imao veoma dugu karijeru, a igrao je isključivo za rukometne klubove u Jugoslaviji. Počeo je da igra u zemunskoj Mladosti, a nastavio u Crvenoj zvezdi, pančevačkom Dinamu, Crvenki i Metaloplastici. Igrao je na poziciji levog krila, ali se posebno isticao u igri u odbrani. Učestvovao je na Olimpijskim igrama sa reprezentacijom Jugoslavije 1972. godine u Minhenu. Postao je olimpijski šampion. Sa reprezentacijom je još osvojio dve bronzane medalje na Svetskim prvenstvima i to 1970. u Francuskoj i 1974. u Istočnoj Nemačkoj.

Kao sportski radnik dao je ogroman doprinos uspesima šabačke Metaloplastike u domaćim i evropskim takmičenjima. Bio je pomoćni trener slavne generacije Metaloplastike koja je dotakla vrh Evrope i trener ženskog rukometnog kluba Medicinar . Od 2012. član je uprave Medicinara. Po obrazovanju je inženjer agronomije.


Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeno.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *