TAKO VALJA!

Hala „Zorka“. Gledalaca: 800. Sudije: Crnjanski i Alimpić (oba B. Palanka). Sedmerci: MP 2 (0); Šamot 1 (1). Isključenja: MP 8; Šamot 10 minuta.

            METALOPLASTIKA: Vorkapić 5, Pisarić 1, Srdanović 1,Došen 1, Marinović 2, Brajović 1, Đukić 5, Jezdimirović, Mitrović (kap), Mićić, Puljizović 2, Milić, Vladisavljević, Trkulja 4, Milovanović 5, Kljajić.

Sigurna i pobednička igra protiv jakog i iskusnog rivala je upravo ono što volimo da gledamo u duelima naše Metaloplastike. Nije bilo lako odoleti pritisku posle dva poraza u prvenstvu, no od starta smo pokazali da nas samo pobeda zanima i da neće biti opravdanja ukoliko se ne ostvari. Posebno se ističe Nemanja
Milovanović. U brzom tempu, gde su akcije trajale 10-15 sekundi snašli smo se bolje od Aranđelovčana, stvorili prednost od tri gola. Ipak, krajem prvog dela usledio je pad, što je iskoristio, pre svih Milinić. Uspeva Šamot da izjednači, ali Vorkapić u finišu ovog dela sa dva gola donosi novu prednost. Rezultatska neizvesnost vladala je do 42. Minuta kada kreće naša serija. Na golu sjajan Vladisavljević, odbrana snažna, a u napadu se raspucao Bora Đukić, priključivši se Vulu Vorkapiću. Polako smo gradili prednost do velikih plus pet kada smo rešili meč. Do kraja smo rutinski održavali prednost.

 

-Iskoristili smo našu mladost, brzinu i kvalitet. Znali smo da su gosti umorni posle utakmica u Luksemburgu i dobro smo tempirali period kada ćemo ih prevazići u trčanju i naravno iskoristiti šanse – rekao je Đukić posle meča.

Čekamo subotu, čekamo Partizan.