Važna, baš važna pobeda: RK Sloga Zmartforce – RK Metaloplastika 27:32!

Požega. Gledalaca: 350. Sudije: Stojković i Nikolić. Sedmerci:  MP 3 (2); SL 3(1). Isključenja: MP 12 minuta; SL 10 minuta.

METALOPLASTIKA: Vorkapić 8, Trninić 6, Pisarić, Došen, Dakić 1, Brajović 5, Arsić (10 odbrana), Đukić 1, Jezdimirović, M. Mitrović (kap), Matičić 5, Todorović 1, Milić, Gojković 3, Vladisavljević, Trkulja 2.

Ako je neko posle pobede u Nišu sumnjao da je trijumf Metaloplastike iznenađenje, ako je neko posle plasmana na finalni turnir Kupa Srbije pomislio da je to samo splet okolnosti, pobeda u Požegi je potvrda da je Metaloplastika u najboljem momentumu od početka sezone. Pogledamo li statistiku u prve četiri utakmice jasno je da prelazni rok odrađen gotovo perfektno. Prvo Gojkovića, pa Arsić, pa Matičić i onda u Požegi Marko Trninić. Junaci prve četiri pobede, četiri od pet pojačanja Metaloplastike iz zimskog prelaznog roka. Kada se tome doda da desna strana Brajović-Vorkapić funkcioniše gotovo bez greške, jasno je da trener Jordović može da bude zadovoljan onim što trenutno ima na raspolaganju.

No vratimo se na najnoviju pobedu Metaloplastike. Nametnuli su “plavi” svoj tempo već od samog početka i već posle desetak minute igre imali 5:2. Nisu domaćini uspevali da se izbore sa agresivnom zonom Metaloplastike, a Vorkapić, Brajović i Marko Trninić su to kažnjavali u napadu. U drugom delu prvog perioda, pomogao je i Arsić sa svojih nekoliko odbrana, što je dovelo do, već na poluvremenu, ubedljivih 18:12 za našu ekipu. U nastavku, sličan scenario. Vukašin Vorkapić sa nekoliko golova, uvodi utakmicu u status dobijene, a pobedu Metaloplastike u Požegi overava Marko Trninić svojim golovima sa pozicije levog beka. Na kraju domaća Sloga morala je da čestita ekipi Šapca na sigurnoj pobedi, 32:27.

Već u sredu, Metaloplastika dočekuje ekipu Sparataka u Hali Zorka. Biće to sjajna prilika za sve Šapčane da ove mlade momke nagrade dobrom posetom, i da im pomognu da dođu do novih bodova protiv još jednog konkurenta u borbi za prva četiri mesta koja vode u Play Off.

Sreda, 28. Februar, 18:30. Igra Metaloplastika! Dođi!