ŽELJA SAMO POBEDA

Nije lako posle poraza misliti o narednom rivalu, žal za propuštenim prilikama dugo ometa pogled ka onome što sledi, ali sve je to sport i kada je ligaško takmičenje u zamahu, vremena za lamentiranje nema. Nismo bili dobri prethodne subote i to smo platili bodovima koji zasluženo putuju u Beograd, a jedino što je važno u ovom trenutku je da mi iz Kaća donesemo

“Jugović” je tim velike tradicije, prvoligaš iz vremena bivše nam države, decenijama član najvišeg ranga. Prethodne godine nisu izborili opstanak, ali su administartivnim putem ostali u eliti, no nisu sve probleme rešili, o čemu govori i tabela. Ipak, iako imaju samo jedan trijumf, nikako se ne smeju potceniti kada igraju na svom parketu. Teško je definisati šta čini posebnom dvoranu “Hram” u Kaću, ali nijedan protivnik ne osvaja lagano bodove tamo, iako ima mnogo kvalitetniji tim. Značajan deo svoje trenerske karijere u Kaću gradio je naš sadašnji strateg Vladan Jordović koji nema dilemu oko ambicija Metaloplastike za vikend.
– Sigurno smo kvalitetniji i iskusniji tim. Samo nas trijumf može zadovoljiti, no ne zavaravamo se da će to biti lako i zato ne pišemo unapred dva boda. Jugović je izuzetno mlad tim, pun entuzijazma i ukoliko dugo ima egal ili prednost dobija dodatnu snagu koja može stvoriti problem rivalu. Generalno je pravilo da kvalitetniji tim mora čitav meč čuvati koncentraciju i motivaciju kako bi kvalitativna razlika došla do izražaja. Meč neće biti rešen u deset minuta i nikako ne smemo dozvoliti nervozu kakvu smo demonstrirali protiv Obilića – rekao je Jordović.
– Kvalitetniji smo od Jugovića, pobeda je cilj i uveren sam da smo mi ti koji drže konce rezultat u svojim rukama. Ukoliko budemo pravi, pobeđujemo, naravno, neće biti lako, liga je izjednačena – dodaje Vukašin Vorkapić.

SUBOTA, 19:00, KAĆ