Zimski prelazni rok: Renovirana Metaloplastika i minuti mladima!

Izostanak očekivanih rezultata u prvom delu superligaškog karavana, uzrokovao je i neke promene u igračkom kadru Metaloplastike. “Plavi” će u nastavak sezone, gde će hvatati slamku spasa za plasman u play off i boriti se za odlazak na završni turnir Kupa Srbije, ući u nešto izmenjenom i renoviranom sastavu.

Najveće promene doživela je bekovska linija. Letošnje pojačanje na poziciji srednjeg beka, Saša Puljizović, karijeru će nastaviti u Švedskoj. Njegov novi klub je Helsinborg.

Posle nekoliko sezona u Šapcu, gde je praktično rukometno odrastao, sredinu je promenio i levi bek Nemanja Milovanović, koji će karijeru nastaviti u Železnicaru iz Niša.

Iz redova superligaša iz Požege je doveden iskusni Vladimir Gojković, igrač koji moze da odgovori izazovima igre u oba pravca i na sve tri bekovske pozicije. Vladimir je rodjen 1992. godine u Čačku.

Svoje prve superligaške minute od ove sezone skupljaće i Aleksandar Mitrović, srednji bek koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri igrao za ekipu Loznice. Rodjen je 1997. godine.

U protekloj polusezoni mnoge bodove “plavi” su “prosuli” sa linije sedam metara. Počev od prvog prolećnog kola, za “penale” će biti zadužen proteklih sezona najbolji penaldžija lige. Iz Crvene Zvezde stigao je Viktor Matičić, bivši kapiten beogradskog kluba i juniorski reprezentativac. U prvih 13 prvenstvenih kola, Viktor je bio najbolji strelac ekipe. Igra na poziciji levog krila, i kao i Vladimir i Aleksandar u Šabac dolazi uz dugoročni ugovor i bez obeštecenja.

Imajući u vidu da su i za Puljizovića i Milovanovića njihovi klubovi platili obeštećenje čini se da je uprava napravila dobar potez. Značajno je reći da se planiranim odlascima otvara i dodatni prostor za više minuta mladim igračima poput Djukića i Pisarića.

Klub je u ovom prelaznom roku, uz adekvatno obeštećenje, napustio i Milan Marinović, koji će karijeru nastaviti u Sloveniji. Na njegovoj poziciji, šansu će u drugom delu sezone dobiti mladi i perspektivni Milan Milić i  Uroš Todorović, na koje se u budućnosti ozbiljno računa.