ZVEZDI PRVI DERBI: RK „CRVENA ZVEZDA“ – RK „METALOPLASTIKA“ 21:17 (9:6)

Dvorana „Šumice“. Gledalaca: 300. Sudije: Mošorinski (NS) i Pandžić (Zr). Sedmerci: CZ 1 (0); MP 3 (2). Isključenja: CZ 12, MP 12 minuta.
​METALOPLASTIKA: Vorkapić, Pisartić, Srdanović, Došen 2, Marinović, Dakić 2, Brajović 4, Đukić, Jezdimirović, Mitrović (kap) 3, Puljizović, Milić 1, Vladisavljević, Trkulja 1, Milovanović 4 (2), Kljajić.
Prva ovosezonska „bitka“ najvećih rukometnih rivala u Srbiji, Crvene Zvezde i Metaloplastike pripala je domaćinu. U utakmici ekipa sa veliki ambicijama, na obe strane, dominirale su odbrane, a najbolji reprezent toga je mali broj postighnutih golova. Ceh u „Šumicama“ platili smo verovatno lošim startom i zaostatkom od 3:0 posle pet minuta, što je u duelu sa malo golova veliki minus. Ipak, iako u teškoj situaciji uspevali smo da se vratimo. Već tokom prvog dela postepeno smo se približavali izuzetno jakom i uigranom domaćinu. Na poluvremenu su Beograđani imali 9:6. Nastravak počinje baš onako kako je želeo trener Jordović. Namećemo svoju igru i vrlo brzo prilazoimo na gol zaostatka, 10:9. Nažalost, novi pad je omogućio ponovno odlepljivanje osvajača Kupa, a vrhunac je bilo minus pet. Da su sazdani za velike mogućnosti, igrači u „plavom“ demonstrirali su u finišu. „Krckali“ smo Zvezdinu prednost i pet minuta pre kraja prilazimo na samo 17:16. Tu nam, nažalost, ponestaje snage i domaći privode uspešno meč kraju, 21:17.
​Sledi nam duel protiv niškog „Železničara“.