Pripreme 2017: Bajina Bašta-stara destinacija, novi izazovi!

Sve se odvija po planu, treninzi nisu laki, ali veliki ciljevi motivišu i daju elan neophodan za rad. Posle deset dana provedenih u Šapcu, testova svih prvotimaca i dela juniora koji imaju zadatak da iznesu teret visokih očekivanja, već nedelju dana naša ekipa boravi u Bajinoj Bašti. Radimo dva puta dnevno, kombinujemo fizičke pripreme i rad na taktici. Pravilo je da prepodne u centru pažnje su vežbe snage i trčanje, dok popodne sledi rad sa loptom i tehničko taktička priprema. Do petka kada je planiran povratak kući trebalo je da ekipa odigra i prvi pripremni duel protiv aranđelovačkog “Šamota”, no visoke temperature odložile su početak priprema našeg rivala, te je utakmica otkazana.

– Nema ni najmanje primedbe, sve se odvija onako kako smo zamislili. Impresioniran sam pristupom igrača, zalaganjem. Preduslov svega je da oni shvate koliko je važan svaki sekund treninga i po njima vidim da su to usvojili. Gradimo savršenu atmosferu, jačamo timski duh i polako gradimo sve neophodno za velike uspehe. Dobrodošao nam je odlazak iz Šapca i rad u prijatnijim uslovima što se temperature tiče. Ovde je vreme svežije i prijatnije i mi smo nesmetano radili dok je u celoj zemlji temperatura prelazila 40 stepeni. Vremena nema mnogo, te radimo istovremeno na svim segmentima priprema. Uveli smo i teorijske časove, gde kompjuterskom animacijom ili crtanjem na tabli igračima približavam zamisli koje treba da primene u igri. Želimo u plej of, ali ne samo to, želimo borbu za vrh, a da bi to ostvarili moramo potpuno spremni dočekati početak lige, a onda održavati formu. Najvažnije da smo kompletirali ekipu i da već sada znamo na koga možemo računati, u jednom dahu ispričao nam je šef stručnog štaba Vladan Jordović.

U Bajinoj Bašti rade svi prvotimci osim kadetskih reprezentativaca Đorđa Pisarića i Nemanje Milića, rukometaša koji trenutno nastupaju na Svetskom prvenstvu u Tbilisiju. Oni će se staviti na raspolaganje Jordoviću krajem meseca.

Ekspedicija Metaloplastike vraća se u Šabac u petak, a već od ponedeljka startuje treća faza priprema koja podrazumeva odigravanje pripremnih utakmica sa klubovima iz regiona. Prve provere naše “plave” očekuju narednog četvrtka i petka, 17. i 18. avgusta kada ćemo gostovati u Maglaju.