Pišu se bodovi: Metaloplastika – Požarevac 26:21

Šabac. Gledalaca: 650. Sudije: Antić i Jakovljević. Sedmerci:  MP 4 (2); PO 3(3). Isključenja: MP 2 minuta; PO 4 minuta.

            METALOPLASTIKA: Vorkapić 5, Trninić 3, Došen, Dakić 1, Brajović 4, A. Mitrović, Arsić (8 odbrana), Đukić 2, Jezdimirović, M. Mitrović (kap) 2, Matičić 4, Todorović, Milić 1, Gojković 2, Vladisavljević (3 odbrane), Trkulja 2.

Najavljeno. Učinjeno. Zaboravljeno. Ove tri reči najbolje opisuju utakmicu koju je Metaloplastika odigrala sa ekipom Požarevca. Opravdali su plavi ulogu favorita, i što je najvažnije zabeležili važne bodove, pa i pobedu u Nišu učinili još značajnijom. Kada se uz to uzme u obzir da su neki konkurenti za visok plasman poraženi, možemo zaključiti da je uspešan vikend iza nas.

Ušla je Metaloplastika dobro u ovaj meč. Ponovo su novajlije Gojković i Trninić nebrojeno puta prekidom usporavale svaki napad gostiju, a ovaj drugi je pokazao i delić svog napadačkog potencijala prvim golovima u plavom dresu. Na momente odlično je funkcionisala i zona 5-1 sa kapitenom Mitrovićem kao najisturenijim, dok je za golove bila zadužena desna strana, tandem Brajović i Vorkapić, koji su postigli 4 odnosno 5 golova.

Istini za volju, imala je Metaloplastika u ovoj utakmici i neke loše minute, koje gosti iz Požarevca nisu uspeli u dovoljnoj meri da iskoriste, pa se pobeda nije dovodila nijednog trenutka u pitanje. Uostalom, kada pobeda dođe i posle nešto lošije igre, dodatno podiže ekipu, kraktko je prokomentarisao Vladan Jordović, i dodao: “Ova utakmica je za nas bila značajna pre svega kao uvodna utakmica drugog dela pred našom publikom, a zatim i kao uvertira za važan ciklus  koji je pred nama. Za dve nedelje odigraćemo četiri utakmice. U sredu igramo poslednju utakmicu Kupa Srbije sa, za nas uvek neugodnim, Rudarom, i u slučaju pobede, koja je cilj, idemo na završni turnir Kupa Srbije. Nakon toga slede tri utakmice sa direktnim konkurentima za Play Off gostujemo u Požegi, dolazi Spartak, i na kraju ciklusa gostujemo Obiliću u Beogradu.”

Utakmica Metaloplastika-Rudar, u okviru Kupa Srbije, finale grupe Centar, igra se u sredu, 21.02. sa početkom u 18:30!