U susret Zvezdi: DERBI SVIH DERBIJA!

Super liga se tek zahuhtava, a već je vreme za prvi veliki derbi, ne veliki, pre večiti veliki derbi srpskog rukometa. U nedelju u dvorani “Šumice”, našu “Metaloplastiku” dočekaće “Crvena Zvezda”. Biće to još jedan meč dve ekipe koje ne znaju šta znači i

Detalj sa utakmice iz sezone 2016/2017

spasti iz najvišeg ranga. Rivalitet među ova dva tima stvarao se i traje decenijama, te posmatrati njihov međusobni odnos znači gledati dominaciju od decenije do decenije. Na početku je nešto bolja bila Crvena Zvezda, ali su potom usledile 80 – e i apsolutna dominacija najvećeg tima Srbije, naše “Metaloplastike” Jugoslavijom i Evropom, a da je postojalo takmičenje na nivou sveta, pod nogama bi nam bila i planeta. Slavili smo titule, obarali rekorde u jednoj od najjačih evropskih liga tog vremena Prvoj saveznoj ligi SFRJ, a u nekoliko godina najveći rivali i jedni od onih koji su bili najbliže da nam “ućare” koji bod bili su baš “crveno – beli”. Situacija se menja 90- ih kada daleko veća finansijska sredstva i sponzori odlaze u Beograd, te u tim godinama je Crvena Zvezda uspešnija, no umeli smo i onda da ostvarimo trijumf, a ove utakmice da podsete na najslavnije dane rukometa na ovim prostorima. U ovom veku, često se menjao odnos snaga, pozicije na tabeli Metaloplastike i Crvene Zvezde. Nije nam prethodna sezona ostala u lepom sećanju, doživeli smo dupli poraz od nedeljnih rivala, bilo bi lepo da se ponovi sezona 2014/15. kada smo dva puta mi bili bolji, ali sve je to u prošlosti, naša briga je sadašnjost.

Ove sezone oba tima imaju velike ambicije. Plasman u plej of je nešto što ne bi smelo da se dovodi u pitanje, a ne završavaju se tu sve ambicije. Crvena Zvezda je sezonu počela osvajanjem Super kupa, savladavši šampiona i prvog favorita lige Vojvodinu, a u prvom kolu slavila je na uvek teškom gostovanju u Kaću 26:22. Radovala se i naša ekipa protiv Mokre Gore i želimo slavlje i u prestonici. Ekipa kompletna odlazi u Beograd i željna da se nadmeće. Prepuštamo Zvezdi ulogu favorita, ali idemo u nameri da iznenadimo.

NEDELJA, 1. OKTOBAR, 18:00.