Zaslužen poraz: Partizan – Metaloplastika 30:27

U sedmom kolu plejofa Metaloplastika je gostovala u Beogradu, ekipi Partizana. Obe ekipe su u dobrom raspolozenju docekali peti međusobni susret ove sezone. I nije bilo preterane razlike u odnosu na prethodne duele. Ekipa koja je od početka uspostavila ritam, radovala se i na kraju. Ovaj put, to je bio Partizan.

Otvorili su crno beli značajno bolje utakmicu. Nadtrčali su, inače trkački dobru, ekipu Metaloplastike. Slične slabosti pokazao je Jordovićev tim kao i u ostalim duelima sa Partizanom. nisu imali rešenja za Stevanovića i Živkovića na spoljnim pozicijama. Prolazili su bekovi Partizana kroz odbranu Metaloplastike kako su hteli. Sa druge strane, čini se da nije bilo dovoljno raspoloženih igrača da “pokrenu” šabački tim. Moramo priznati da je Brajović ima peh da čaki tri puta stativa zaustavi već viđene golove, da je Gojković igrao rovit, da je Trninić imao i bolji izdanja u plavom dresu. Uspevali su Vorkapić, najbolji strelac Metaloplastike u ovom plejofu, Matičić i Trkulja, strelci po pet golova, da drže priključak na uglavnom tri do četiri gola razlike, i da čak u jednom momentu drugog poluvremena dođu do gola prednosti, ali jednostavno danas je Partizan bio brži, pokretljiviji i manje loš.

Do kraja pevenstva ostalo je još tri kola. U Šabac dolaze Vojvodina i Železničar, a između je na programu još jednu gostovanje u Beogradu, Crvenoj Zvezdi. Prilika da se “napadne” svih 6 bodova, za čast i što bolju poziciju na kraju prvenstva.