Intervju u tandemu: VIŠE OD LEVORUKIH SAIGRAČA!

Kažu da je u sportu najbolja kombinacija mladosti i iskustva. Čitav naš tim ove sezone baziran je na tom principu, a na našoj desnoj, protivničkoj levoj strani deluje prototip te saradnje Vojislav Voja Brajović i Vukašin Vule Vorkapić. Iako godinama ne toliko iskusan, Voja je već prekaljeni internacionalac koji se ne libi da preuzme odgovornost kada je najteže, spreman je za ulogu vođe u nekim duelima, a koliko može kada je “biti ili ne biti” pokazao je nedavno u Požarevcu. Najbliži saradnik je naše sjajno krilo Vukašin Vorkapić. Dres Metaloplastike obukao je tek pre dve sezone, a već sada je “udarna igla” na desnom krilu i velika nada, ne samo Metaloplastike, već i naše reprezentacije. Pojedinačno su izvrsni, a kako ističu, zajedno još bolji, kvalitetniji od zbira pojedinačnih sposobnosti.

            KADA STE DOLAZILI U KLUB, ŠTA JE PRELOMILO DA ODABERETE METALOPLASTIKU I DA LI NEKADA PREISPITUJETE TU ODLUKU?

BRAJOVIĆ: Prethodne sezone se Metalurg suočio sa finansijskim problemima, shvatio sam da sreću moram potražiti na drugom mestu. Želeo sam u Srbiju jer sam u inostranstvu bio odvojen od supruge što nam je teško podnosili, jako smo vezani. Usledio je poziv Metaloplastike, a kada se za Vas interesuje jedan od najvećih klubova regiona, nema potrebe mnogo da razmišljate. Brzo smo se dogovorili i lako se razumeli oko očekivanja. Da nisam zadovoljan ne bih još bio tu. Biće teška sezona, ali svi smo fokusirani na uspeh sa našom Metaloplastikom

VORKAPIĆ: Posle jednog okupljanja mlađih reprezentativnih kategorija ondašnji trener Veselin Vuković pozvao me je da dođem na probu. Možete zamisliti kolika je za mene bila čast kada sam pred sobom imao mogućnost nastupa za klub neverovatne tradicije, ali i ekipu koja je poznata po odličnom radu sa mladim igračima. Nije postojao nijedan argument, ne da odbijem, nego da se i premišljam oko odluke. Došao sam, pokazao dovoljno na probi i tu sam već drugu sezonu. Uveren sam da sam doneo izvanrednu odluku, a jedni žal je što prethodne sezone nismo ušli u plej of. Sve to ispravljamo ove.

14 Vojislav Brajović RK Metaloplastika Šabac
Vojislav Brajović

PLEJ OF JE PRIMARNA AMBICIJA OVE SEZONE, OSEĆATE LI, ZBOG TOGA, VEĆI PRITISAK NEGO RANIJE KAO ISKUSAN/MLAD RUKOMETAŠ?

BRAJOVIĆ:Metaloplastika ne sme da propušta plej of i nas ovaj grb obavezuje. Čast je da stoji kraj srca, ali svaka čast obavezuje. Shvatam šta se očekuje od mene, nikada se nisam libio da preuzmem odgovornost kada je teško, nijedan sportista ne bi smeo da strahuje od toga. Ima nekoliko nas u ekipi koji moraju iskustvo pokazati kada se “lomi”. U Požarevcu sam to bio ja, biće neko drugi naredni put. Najbolji se pokazuju kada je najteže. Biće ovo duga i teška sezona, nema ekipa protiv kojih unapred možemo upisati bodove, ali sam uveren u uspeh.

VORKAPIĆ: Uvek postoji pritisak, ali takmičarski naboj je razlog zbog koga smo počeli svi da se bavimo sportom. Kroz sport se učimo životu, a u životu nema uspeha bez pritiska. Mi mladi imamo sjajne iskusne saigrače i trenera koji će nam savetima olakšati nastup, psihološki nas pripremiti za sve izazove. Trudim se da u svakoj utakmici kombinujem koncentraciju, zalaganje i uživanje u igri koju toliko volim.

ŠTA VAS VODI U DOSADAŠNJOJ KARIJERI, ŠTA JE PO VAMA KLJUČNO ZA USPEH?

BRAJOVIĆ: Ne mislim da sam ja ostvario neku zavidnu karijeru, ali mislim da su me sve loše situacije činile jačim. Nisam imao sreće u nekoliko izbora klubova, odlazio sam u ekipe koje su se kasnije suočavale sa finansijskim poteškoćama, no uvek sam verovao da će se za posvećene i predane ukazati prava prilika. Za uspeh je neophodno strpljenje, uz vredan trening, disciplinu i posvećenost sportu koji volite.

VORKAPIĆ: Vodila me je, vodi me i vodiće me ljubav prema rukometu. Profesionalno se bavim onim što volim i to me čini srećnim. Svaki trening i utakmicu doživljavam kao još jednu mogućnost da unapredim sebe, da budem bolji u nečemu što je moja ljubav. Mislim da je ključ sreće raditi ono u čemu uživaš.

Vukašin Vorkapić

            OVE SEZONE SARAĐUJETE SA TRENEROM JORDOVIĆEM

            BRAJOVIĆ: Nama je on više od trenera. Čovek je neverovatno posvećen svom poslu, svakome je na raspolaganju, uvek je spreman i na individualni rad sa igračima, a verujte da tu privilegiju nemaju rukometaši u inostranstvu. Najmanji delić ovog sporta za njega je važan, u svaki sekund ugradi sebe i zato je cenjen gde god da radi. On nije samo trener, on nam je i prijatelj.

            VORKAPIĆ: Zadovoljstvo je biti u ekipi koju predvodi neko kao Vladan Jordović. Poznat je po radu sa mladima, po stvaranju vrhunskih igrača i pruža Vam sigurnost da će svaki savet koji dobijete od njega od Vas učiniti kvalitetnijeg rukometaša, ali i čoveka. On nije tu za nas ukoliko imamo nedoumice oko rukometa, sporta, već je najbolji savetnik kod svake poteškoće na koju nailazimo u životu, Vladan je nama više od trenera.

            VAŠ SARADNIK NA DESNOJ STRANI, KAO ČOVEK I KAO IGRAČ?

BRAJOVIĆ: U svojoj karijeri nisam video takav potencijal kod jednog krilnog igrača kao što ih poseduje Vule. Brzina, odraz, istančana ruka toliko važna za krilne igrače. Osim toga izueztno poštuje autoritete, radi predano i ja ne sumnjam da je pred njim sjajna karijera, te da će i seniorska reprezentacija u njemu uskoro imati nezamenljivo desno krilo. Uspeh u karijeri ne zavisi samo od nas, ali ono što je do njega, on će ostvariti. Saradnja sa njim ne bi bila tako dobra da nije i sjajan momak, otvoren, posvećen kolektivu.

VORKAPIĆ: Voja je predobar čovek, istinska podrška, odličan motivator. Bilo je situacija kada sam ja napravio neki pogrešan potez, kada sam ja bio ljut na sebe, ali ni onda nisam od njega dobijao prekor, nego podršku, nije dozvoljavao da ni na sekundu dozvolim da padnem, već me je podrškom podizao i motivisao. Odlično sarađujemo na parketu, a znam i da je kada mi treba savet. Privilegija je biti u timu sa njim.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *