Pravi kad je bilo najvažnije: Obilić – Metaloplastika 23:31

Beograd. Gledalaca: 300. Sudije: Stojković i Nikolić. Sedmerci:  MP 1 (1); OB 2(1). Isključenja: MP 6 minuta; SP 6 minuta.

METALOPLASTIKA: Vorkapić 4, Trninić 4, Pisarić, Došen, Dakić 1, Brajović 8, Arsić 1 (10 odbrana), Đukić 2, Jezdimirović, M. Mitrović (kap), Matičić 5, Todorović, Milić, Gojković 3, Vladisavljević, Trkulja 3.

Znali smo svi da je ova utakmica Metaloplastici biti il’ ne biti, kada je plasman u Play Off u pitanju. Poraz, nerešen rezulat, pa čak i pobeda sa jednim golom razlike, gotovo izvesno bi Metaloplastiku, drugu godinu za redom, ostavili van rukometne elite. Pobeda bi garantovala samo jedno. Da se u preostala četiri kola o plasmanu među najbolje četiri ekipe, kojima će se u borbi za titulu priključiti SEHA ligaši Vojvodina i Dinamo iz Pančeva, Metaloplastika sama pita za sve i da ne zavisi od drugih rezultata. 

I stigla je pobeda, slatka osveta za poraz u prvom delu prvenstva i to veoma ubedljiva. Na kraju Obilić – Metaloplastika 23: 31!

Počela je Metaloplastika relativno sigurno, kao uostalom i sve utakmice u drugom delu prvenstva, i polako gradila prednost. Kod rezultata 9:6 za goste, Obilić pravi preokret i serijom 4:0 dolazi do minimalne prednosti. Izgubili su “plavi” u tim momentima kontinuitet u igri, a trener Jordović kao da nije mogao da pronađe pravu postavu spremnu za novi preokret. Ipak, do poluvremena Brajović i Trninić, koji su večeras bili prve napadačke “violine”, uspevaju da odbiju nalet Beograđana i da pred odlučujućih 30 minuta rivali uđu sa po 12 golova na svom kontu.

U drugom poluvremenu, ili da budemo precizniji, od 35. minuta, na parketu Hale na Banjici, postojao je samo jedan tim. Izgubili su domaći snagu, Arsić je povezao nekoliko odbrana i uspešno “lansirao” Vorkapića i Matičića u kontre, koje su ova dvojica pretvarali u golove, i za tren Metaloplastika je imala plus pet! Sa dva gola iskusni Ćorović, pokušao je da vrati domaćine u meč, ali Voja Brajović, koji je nastavio sa dobrim igrama u ovoj polusezoni, i Viktor Matičić su svojim golovima dokusurili domaćina za ubedljivih osam razlike!

Peta pobeda u nizu, koja za Metaloplastiku znači sve. Peta pobeda kojom Metaloplastika pred poslednja četiri kola sama kroji svoju sudbinu. Naredne subote u Šabac stiže još jedan stari rival, i veliki dužnik iz prvog dela prvenstva, Jugović iz Kaća. Sledi gostovanje na “vrućem” terenu u Aranđelovcu, “rukometni klasik” sa Partizanom u Beogradu i za kraj Rudar u Šapcu.