Trg šabačke rukometne budućnosti!

Slika koju je danas Šabac poslao u svet može da stane u četiri reči, Trg šabačke rukometne budućnosti!

Današnjim finalnim turnirom, spuštena je zavesa na Ligu Osnovnih Škola u mini rukometu, koju je više nego uspešno organizovao Rukometni Klub Metaloplastika. Sve je počelo u Septembru, kada je direktor kluba, Slaviša Stojinović, zajedno sa trenerima mlađih kategorija uspeo da pokrene ovo takmičenje. Nakon što su se izborili za titulu najboljeg u okviru svojih škola, pobedniča odeljenja stigla su na finalni turnir.

 

Na Trgu šabačkih žrtava okupilo se nekoliko stotina dece, roditelja, bivših, sadašnjih i budućih rukometaša da isprati finalne borbe . Predvođeni svojim učiteljima i učiteljicama, dečaci su došli spremni da se bore za svoje prve trofeje, i pokažu da za budućnost rukometa niko u Šapcu ne treba da brine. Videli smo sve što rukomet kao sport pruža, borbu, golove, radost. Evidentno je da je danas pobedila budućnost, da je pobedio rukomet, ali bilo bi nepošteno da ne pomenemo najbolje:

  • I razred OŠ “Nikolaj Velimirović”
  • II razred OŠ “Jevrem Obrenović”
  • III razred OŠ “Nikolaj Velimirović”
  • IV razred OŠ “Laza K. Lazarević”

Ovu divnu akciju svojim prisustvom uveličao je i kompletan prvi tim Metaloplastike, predvođen kapitenom Milošem Mitrovićem, koji je najboljim akterima dodelio nagrade, prelazne pehare i lopte koje je donirao Rukometni Savez Srbije, a sve u cilju popularizacije rukometnog sporta.

Pobednicima čestitamo, a ostali će šansu da se domognu ovog trofeja imati već sledeće godine, kada je ideja da se liga dodatno unapredi, utakmicama koje bi se igrale tokom cele sezone.

Šapčani će imati priliku da pozdrave buduće šampione, na nekoj od predstojećih utakmica Metaloplastike u okviru Plejofa Super Lige Srbije.